CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

ENTRA EN VIGOR L’ORDENANÇA REGULADORA DELS VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL A SANT LLUÍS

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar ahir dijous l’aprovació definitiva de l’Ordenança municipal de vehicles de mobilitat personal (VMP) de l’Ajuntament de Sant Lluís. Això implica que la normativa entra en vigor avui, divendres 12 de febrer. El text, que va ser aprovat pel plenari municipal el passat mes d’octubre, regula la circulació pel municipi en vehicles com els patinets elèctrics, un sistema de mobilitat en creixement i que necessitava unes normes per garantir una correcta convivència amb els altres actors de la mobilitat, com peatons i vehicles a motor. L’ordenança coincideix en les instruccions que ha aprovat la Direcció General de Trànsit (DGT), regulant també la presència dels Vehicles de Mobilitat Personal als municipis i ciutats.

Alguns dels aspectes més destacats de l’Ordenança són els següents:
- Es prohibeix la circulació en sentit contrari als vehicles.
- Com a excepció, als carrils bici que siguin prou amples es podrà circular en ambdós sentits.
- Quan es comparteixi espai amb els vianants, s’ha de respectar la prioritat dels vianants i adequar la velocitat del VMP al seu pas. S’ha de mantenir una distància mínima d’1 metre respecte dels vianants.
- Per circular en VMP, és obligatori dur un casc homologat, portar elements reflectants del vehicle (davant i darrera), i timbre, i contractar una assegurança de responsabilitat civil.

Durant aquests dies, la Policia Local de Sant Lluís intensificarà la tasca d’informació i explicació de la normativa a les persones que circulin en aquest tipus de vehicles.