CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L’AJUNTAMENT NO OPTARÀ A LES BANDERES BLAVES DE PUNTA PRIMA I BINIBÈQUER PER MOTIUS SANITARIS

L’AJUNTAMENT NO OPTARÀ A LES BANDERES BLAVES DE PUNTA PRIMA I BINIBÈQUER PER MOTIUS SANITARISL’Ajuntament de Sant Lluís ha decidit no optar el proper any a les banderes blaves per a les platges de Punta Prima i Binibèquer. La decisió s’ha près de manera puntual, i després de l’experiència d’aquest any, en què l’equip de govern ha prioritzat els requeriments sanitaris davant la pandèmia abans que les exigències de l’empresa que atorga les banderes blaves.

Aquest any, ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor) havia concedit les banderes blaves a Punta Prima i Binibèquer. Entre d'altres, un dels requisits indispensables per poder mantenir el guardo és mantenir els lavabos públics oberts. Amb motiu de la pandèmia, des de l’Ajuntament es va decidir tancar els lavabos públics de la platja de Punta Prima (els de Binibèquer són de gestió privada i no s'havien obert al públic), i els rentapeus de totes les platges, per tal d’evitar possibles focus de contagi, i així es va fer saber a ADEAC, posant la salut per damunt de qualsevol altre interès. Des de l’entitat que gestiona les banderes blaves es va comunicar que amb els lavabos tancats, no es podia exhibir la distinció de bandera blava i per açò, el 15 d’agost, l'Ajuntament va retirar les banderes de les dues platges.

Davant aquesta situació, i davant la incertesa del proper estiu i els dubtes de si es podran complir les exigències que marca ADEAC, s’ha decidit no optar el proper any, com a mesura extraordinària, a les banderes blaves. En tot moment Punta Prima i Binibèquer mantindran el nivell de prestacions que tenen ara mateix, sempre que aquests siguin compatibles amb la situació sanitària del moment, i se seguiran realitzant també actuacions d’educació ambiental com fins ara. A més, tots els costos associats a l’obtenció de les distincions que ara s’estalviaran es reinvertiran en millores a les platges.

En propers anys, si la situació sanitària ho permet, l’Ajuntament podrà tornar a sol·licitar les banderes blaves per a les platges de Binibèquer i Punta Prima, sempre que ho consideri necessari i convenient.