CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

ES POSA EN MARXA LA CAMPANYA «ELL ÉS UN ANIMAL. I TU?» PER ALS PROPIETARIS D’ANIMALS DOMÈSTICS

ES POSA EN MARXA LA CAMPANYA «ELL ÉS UN ANIMAL. I TU?» PER ALS PROPIETARIS D’ANIMALS DOMÈSTICSL’Ajuntament de Sant Lluís POSA en marxa una campanya informativa i de conscienciació destinada a totes aquelles persones que tenen una mascota a casa, especialment cans i moixos. Amb aquesta iniciativa, es recorda a la ciutadania que els responsables dels animals domèstics són els seus propietaris, i que és necessari mantenir una sèrie d’actituds per facilitar la convivència ciutadana i mantenir el municipi net i en bon estat.

«Tots sabem com és d’agradable tenir una mascota a casa, i les satisfaccions que comporta. Però tots sabem també que tenir una mascota implica certes responsabilitats, que a vegades oblidam», explica la batlesa, Carol Marquès. En aquest sentit, el lema de la campanya incideix en recordar que els responsables de les mascotes som les persones. Així, el lema és:

«ELL ÉS UN ANIMAL. I TU?»

«Volem fer entendre als ciutadans que els animals, per molt que ho intentin, no poden recollir els seus excrements. I tampoc no neixen sabent on poden i on no poden fer les seves necessitats. És feina nostra educar-los. És la nostra responsabilitat com a persones i com a ciutadans i ciutadanes», apunta el tinent de batle Joan Pons.

Els objectius concrets d’aquesta campanya són els següents:
- Conscienciar sobre la necessitat de recollir les defecacions de les mascotes quan les fa a qualsevol via o espai públic.
- Conscienciar sobre la inconveniència que els cans facin pipí a les façanes de les cases, i l’obligació de fer net els orins del carrer.
- Informar sobre l’obligació de tenir censats els animals.

En definitiva, allò que es pretén és fer complir l’ordenança de tinença d’animals, que ja regula totes aquestes situacions. Fins i tot algunes que s’obliden amb freqüència, com:
- L’obligació de dur els elements necessaris per recollir els excrements del ca quan se surt a passejar. En aquest sentit, la Policia Local intensificarà aquests dies les tasques de vigilància i control sobre aquest extrem.
- L’obligació de no deixar que els animals orinin a les façanes de les cases, i en la necessitat de que, si ho fan, el propietari de l’animal faci net els orins amb aigua i vinagre.
- L’obligació de tenir el ca censat. És un tràmit gratuït que s’ha de fer a l’Ajuntament, i que moltes vegades no es fa per desconeixement.

Durant els primers dies de la campanya, la Policia Local farà una tasca informativa sobre aquests aspectes, i més endavant ja s’imposaran les sancions que l’ordenança marca per aquests aspectes.

Aferratines per a les façanes
Per tal de fer més visible la prohibició que els animals orinin a les façanes de les cases, s’han editat unes aferratines que es poden aferrar a les portes o façanes, i que recorden aquesta prohibició amb el lema «Aquí, no». Tots aquells ciutadans i ciutadanes que en vulguin una, poden passar a recollir-la de manera gratuïta per l’Ajuntament.

Portal de l’infractor
La campanya implica també la posada en marxa del portal de l’infractor a la web municipal de l’Ajuntament de Sant Lluís. Es destinarà un apartat a difondre imatges i vídeos d’infraccions comeses a Sant Lluís en relació a l’ordenança de tinença d’animals. La ciutadania, que podrà enviar les fotografies i vídeos a través del servei de whatsapp municipal (al telèfon 609 802 931). L’objectiu és estendre entre la població la necessària implicació per fer front a l’incivisme. Evidentment, des de l’Ajuntament s’estarà atent a les infraccions que es comparteixin, també per estudiar si es pot intervenir.