CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

BAN MUNICIPAL SOBRE LES MESURES A APLICAR PER CONTENIR EL CORONAVIRUS

BAN MUNICIPAL SOBRE LES MESURES A APLICAR PER CONTENIR EL CORONAVIRUSM. Carolina Marquès Portella, Batlessa de l'Il·lustríssim Ajuntament de Sant Lluís,

Faig saber,

Davant les informacions relacionades amb el COVID-19 (Coronavirus), i d’acord amb les indicacions de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears i del Ministeri de Sanitat, vull reiterar les recomanacions generals que s’han fet públiques aquests dies a través dels mitjans de comunicació.

• Manteniu una bona higiene personal: rentat freqüent de mans, evitar el contacte amb mans, nas i ulls.
• Cobriu-vos la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús o amb el colze en cas que tossiu.
• Respecteu una distància mínima d’1 metre amb persones que tinguin símptomes respiratòries.
• Comuniqueu-vos amb el telèfon de consultes mèdiques 061 en cas de sentir símptomes (febre, tossina, sensació de manca d’aire). En cap cas s’ha d’acudir al centre de salut ni a urgències.

Com a mesura de contenció, en coordinació amb el Govern balear i la resta d’administracions, s’han acordat una sèrie de decisions per contenir l’expansió del virus. Aquestes mesures són:

- Suspendre des de divendres dia 13 de març, i fins a finals de mes, l’activitat als següents serveis municipals:
- Biblioteca Pública de Sant Lluís.
- Molí de Baix.
- Escola Municipal d’Ensenyaments Artístics.

- Se suspén tota l’activitat esportiva a les instal·lacions municipals, des de divendres 13 de març i fins a finals de mes (inicialment).

- Suspendre des de dilluns dia 16 de març, i inicialment fins a finals de mes, l’activitat a l’Escoleta Municipal de Sant Lluís.

- Suspendre tots els esdeveniments prescindibles i que impliquin afluència de gent.

- En conseqüència, la Sala Albert Camus quedarà tancada fins a finals de mes, i s’ajorna tota la programació cultural.

- Es recomana a les entitats i associacions que apliquin els mateixos criteris, suspenent aquelles activitats prescindibles i que impliquin aglomeracions de gent. Es recorda que queden prohibits tots els esdeveniments amb més de 1.000 persones, i aquells de menys de 1.000 assistents, hauran de ser autoritzats per Salut Pública (a través del correu electrònic coronavirusinstitucions@dgsanita.caib.es, tot i que es recomana el seu ajornament.

- Evitar l’ús, si no és imprescindible, de zones comuns com vestuaris i banys a les instal·lacions públiques.

- Prohibir beure aigua directament de les fonts públiques, i emprar-les només per omplir bòtils.

- Intentar que les consultes ciutadanes als serveis municipals es facin via telefònica. L’Ajuntament i els seus serveis seguiran funcionant amb normalitat, i atenent les persones i consultes que es facin presencialment, però es recomana optar per la via telefònica si és possible, o ajornar les visites en cas que no siguin urgents.

És molt important mantenir la tranquil·litat, aplicar les recomanacions bàsiques i actuar amb seny i mesura. No hi ha motius per a l’alarma, però sí per actuar amb responsabilitat i seny. L’actitud de cadascú de nosaltres pot contribuir a un bon funcionament dels serveis sanitaris i a reduir la velocitat de contagi de la malaltia. La responsabilitat individual és clau per evitar més contagis.

En aquest cas, és més important que mai una actuació individual responsable, assenyada i rigurosa. Depèn de tots i totes plantar cara a la situació, amb determinació i calma. Sense treure importància a la situació, però amb mesura i tranquil·litat.

En aquest sentit, la Delegació de Govern i també Ports de les Illes Balears, asseguren l’abastament d’aliments, materials sanitaris, etc.

Us recomano que us informeu a partir de fonts viables, com:
- La pàgina web coronavirus.caib.es.
- El telèfon 061 per als casos de dubtes sanitaris.
- El telèfon 900 101 863 per a institucions educatives, socials, culturals, esportives i empresarials.

Totes aquestes mesures poden ser modificades en cas de canvi en la situació actual, o per decisió de les administracions superiors.

Cosa que faig saber per a coneixement general, i ordeno la publicació d'aquest ban en el tauler d'edictes de l'Ajuntament.