CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

L’AJUNTAMENT DEMANA UN ESTUDI TÈCNIC PER ANALITZAR L’IMPACTE DEL MAR AL LITORAL DEL MUNICIPI

L’AJUNTAMENT DEMANA UN ESTUDI TÈCNIC PER ANALITZAR L’IMPACTE DEL MAR AL LITORAL DEL MUNICIPIEls efectes del temporal «Gloria» han estat molt importants a un tram de la costa de Sant Lluís. Ja van ser-ho tres anys enrere, quan un altre temporal va colpejar també amb força especialment la urbanització de S’Algar, i aquesta vegada els desperfectes han estat encara majors. Davant aquest fet, l’Ajuntament de Sant Lluís demanarà la col·laboració del Consell de Menorca i del Govern balear per elaborar d’un estudi tècnic detallat que analitzi el comportament del mar davant els temporals en aquesta zona concreta del litoral de Sant Lluís, on es produeixen destrosses de manera repetitiva. La intenció és especificar com afecta el moviment del mar i la seva força als diferents trams del litoral, per tal de detectar aquells punts més conflictius i de major afectació. Una vegada es disposi d’aquest estudi, serà el moment d’analitzar si es poden prendre mesures preventives o dissuasòries per tal que futurs temporals no tinguin efectes tant devastadors com els que ha ocasionat «Gloria».

La batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, assegura que «no podem simplement esperar a que arribi un altre temporal, i haguem de tornar a arreglar tots els desperfectes que ocasioni. Som molt conscient que amb el canvi climàtic, aquests episodis seran més probables, i hem d’estar preparats».

De moment, les tasques de neteja de les zones afectades pel temporal segueixen. Aquest matí, els operaris s’han centrat sobretot a la zona de S’Algar, on no s’havia pogut actuar fins avui amb seguretat. Una vegada s’hagi actuat és quan es podrà fer un càlcul aproximat dels desperfectes ocasionats. De totes maneres, la batlessa ja ha avançat que «els desperfectes d’aquest any són més elevats que els que es van produir l’any 2017. En aquella ocasió, els danys es van calcular en aproximadament 150.000 euros. Aquesta vegada, aquesta xifra serà major».