CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERELECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL

44 assassinats de dones a dia d’avui durant el 2018.
44 feminicidis.
44 víctimes de violència masclista.
Aquestes són les xifres oficials.

I, mentrestant, a les seves cases, moltes altres són víctimes de cops, d’insults i de la violència més brutal només pel simple fet de ser dones. Víctimes del masclisme més salvatge i invisibilitzades per les estadístiques. Unes estadístiques que tampoc no consideren les formes de violència subtils, naturalitzades, acceptades; com el menyspreu, la manipulació emocional i la desigualtat laboral, igualment considerades una violació silenciosa dels drets humans.

Un any més arriba un 25 de novembre i encara no podem afirmar que visquem en una societat lliure de violència masclista. Sabem que el camí no és fàcil, duim molts d’anys d’història a l’esquena, però també sabem que no hi ha cap altre camí que avançar cap a la igualtat d’oportunitats; és innegociable i inqüestionable.

La igualtat i la convivència són un dels pilars i valors que volem que siguin presents a la nostra ciutat. Volem una societat on totes les persones tenguin el dret a una vida lliure, a no ser menyspreades per la seva condició sexual i el seu gènere, i a poder-se desenvolupar amb plenitud en els àmbits formatiu, laboral, familiar, físic, espiritual... La ciutat allà on vivim ha de ser un lloc de trobada i de ple gaudi de tots els drets humans, com diu l’article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans: “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets”.
Per açò, un any més, des de l'Ajuntament de Sant Lluís ens veim amb l'obligació i la necessitat de fer consciència sobre aquests fets, i apuntar la societat i l'estructura patriarcal i masclista on encara vivim com a causa d'aquesta xacra; així com també recordam que aquestes estructures no són naturals i que es poden canviar. També, un any més, manifestam que seguim disposats a fer aquest camí que hi queda per fer perquè un dia puguem celebrar el dia 25 de novembre com el dia lliure de la violència de gènere.

Totes les persones que formam part d'aquest ajuntament ens unim per expressar de manera unànime la nostra voluntat i el compromís per fer passes cap a una societat igualitària aquí, a Sant Lluís, i arreu. Deim prou a la violència masclista, prou a les agressions; deim sí a una societat democràtica i justa per a tothom, i deim sí a la llibertat. I, entenent l'Ajuntament com la representació de tota la ciutadania d'un municipi, feim una crida perquè tothom se sumi a aquest clam, perquè només hi ha una manera d'aconseguir-ho: amb totes i tots juntes i junts. Esteim convençudes que, amb la implicació i els esforços units i coordinats de tothom, des de les administracions, les entitats, agents privats, els col·lectius i la ciutadania, serem capaces i capaços d'eliminar les relacions i estructures de poder desiguals entre homes i dones que generen la violència de gènere.

Totes i tots podem provocar un canvi, perquè totes i tots en tenim la responsabilitat. A totes les víctimes, els volem dir que no estan soles i que seguirem treballant per fer fora aquesta xacra social que empobreix la nostra societat, tant la propera i coneguda com la d'arreu del món.
Des de l'Ajuntament de Sant Lluís, manifestam la nostra voluntat d'avançar cap a un municipi i una societat on no hi hagi violència de gènere, i impulsarem les accions necessàries perquè així sigui. Per açò, reafirmam la nostra adhesió al Pacte Social contra les Violències Masclistes que va impulsar el Govern Balear durant l'any 2016 a través de l'Institut Balear de la Dona com a símbol de la mobilització i la unió de diferents agents socials i les institucions de la nostra comunitat, per treballar de manera conjunta i amb uns mateixos objectius i fites:
• Impulsar i aprovar el Pla d’igualtat de gènere de l’Ajuntament de Sant Lluís.
• Seguir organitzant accions de sensibilització i formació per fomentar la igualtat de gènere entre la població i prevenir, així, la violència de gènere.
• Garantir dins la mateixa administració local espais formatius i de diàleg sobre aquest tema perquè s’integri com un eix de política transversal.
• Coordinar amb les altres administracions i agents socials accions per protegir i donar suport a les dones víctimes de violència de gènere.
• Crear aliances i fomentar la feina conjunta amb les entitats que també treballen per eliminar la violència de gènere i fomentar la igualtat.
Volem que Sant Lluís sigui un poble lliure de qualsevol tipus de violència, perquè totes les persones tinguem una vida digne i feliç; i esteim convençudes i convençuts que entre totes i tots, ho podem aconseguir.