CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Reserva Marina de l'Illa de l'Aire
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
AJUNTAMENT INFORMA
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Policia Local
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

PROGRAMACIÓ SALA POLIVALENT ALBERT CAMUS DE GENER A MARÇ 2018

PROGRAMACIÓ SALA POLIVALENT ALBERT CAMUS DE GENER A MARÇ 2018Programació Sala Polivalent Albert Camus gener-març 2018

Presentem la programació de l’Hivern del 2018 amb tota aquesta relació d’actes. Com podreu veure, hi ha un increment constant en les activitats de la Sala Polivalent temporada rera temporada. Queda palesa la voluntat de la Regidoria d’Educació i Cultura d’aquest Ajuntament per apostar per la cultura, acostant-la a la població des de les seves més diverses manifestacions: teatre, literatura, dansa, música, cinema, formació...

Teatre:9
3 professionals,
2 amateur,
1 teatre-fòrum,
3 programació familiar
Lectures dramatitzades: 1
Poesia: 1
Glosat: 1

Dansa: 1
Música: 3

Projeccions: 9
Documental del mes: 3
Cicle Camus: 3
No Borders: 3

Taules rodones: 2
Conferències: 2

Exposicions: 1

Cursos de formació: 3
Tallers: 1

TOTAL: 34 ACTIVITATS

1. Gener a març 2017: 21 ACTIVITATS
2. Abril a juny 2017: 24 ACTIVITATS
3. Setembre a desembre 2017: 26 ACTIVITATS
4. Gener a març 2018: 34 ACTIVITATS

D’aquesta nova temporada destacaríem tres importants novetats: l’inici del Cicle Camus, el festival de teatre Trasatlántico i el festival de cinema No Borders, que a continuació detallem,

CICLE CAMÚS
Les arrels santlluïseres d'Albert Camus, per ser Sant Lluís lloc de naixença de la seva àvia Catalina Maria Cardona Fedelich (1857-1930), varen motivar al senyor Miguel Ángel Moratinos, exministre d’Assumptes Exteriors del Govern Espanyol, a organitzar les “Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus” el mes de maig d'aquest any 2017, coincidint amb el 60è aniversari de la concessió del Premi Nobel de Literatura a l'autor.
Atès l'èxit assolit per aquest primer encontre, el propòsit és que aquestes trobades tinguin una continuïtat bianual. Amb motiu de lligar aquests esdeveniments bianuals, mantenint viu el nom d'Albert Camus a la Sala Polivalent que duu el seu nom, es presenta el “Cile Camus”, basat en produccions audiovisuals al voltant de la seva figura.
Aquestes produccions són tant documentals com de ficció, basades en la biografia de Camus, la seva obra, el seu pensament o en el context geogràfic, polític o social en que l'autor va viure i desenvolupà la seva carrera.
A partir d'un conjunt inicial de 26 obres, se n'ha fet una selecció prèvia de 14, a projectar amb una periodicitat mensual (4rt dimecres) a la Sala Polivalent Albert Camus, durant les temporades d’hivern, primavera i tardor, procurant alternar un documental amb dues obres de ficció.
A cada projecció es vol oferir al públic assistent la corresponent fitxa tècnica i una explicació crítica de la relació de l'obra amb Albert Camus. S'està també treballant per a que algunes d'elles siguin presentades pels seus autors, guionistes, actors o especialistes en l'obra camusiana.
El cicle s'inaugura el proper 24 de gener amb la projecció del documental "Amour de vivre", dirigit per Luis Ortas amb guió de Joana Mas. Un documental que relata el viatge que l'escriptor va realitzar a Mallorca i Eivissa amb vint i pocs anys i la seva influència sobre escriptors de parla catalana. La projecció comptarà amb la presència del director i de la guionista, per poder comentar la seva obra.
Continuarem amb les pel·lícules "À bout de souffle" i "Crema París" aquest trimestre.
A partir del proper trimestre, destacar la projecció de documentals de Joël Calmettes, especialista en l'obra de Camús, tot alternant-se amb pel·lícules amb ell relacionades.

TRASATLÁNTICO
Segona edició del festival itinerant de teatre que cerca establir un diàleg entre les ribes de la Mediterrània i les del Riu de la Plata. Des de l’Argentina a Barcelona, Palma, València i també Sant Lluís coma nova seu en aquesta segona edició.
L’objectiu últim es provocar una transformació personal i social a través dels llenguatges de les arts escèniques com a disparadors d’un despertar estètic i cultural.
Al festival s’hi presentaran dues obres teatrals, «Tom Pain» i «DE tiburones y otras rémoras» i es muntaran dos tallers dirigits a actors, estudiants d’interpretació i públic.
El festival s’organitza amb la col·laboració del Consell Insular i de l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca.

NO BORDERS
És una mostra que es farà els dies 9, 10 i 11 de març. L’organitza la Plataforma de Benvinguts Refugiats, juntament amb artistes i altres voluntaris. Consisteix en varis actes entre els que es troben:
Una exposició gràfica a la sala 2 en la que hi haurà la possibilitat de comprar les reproduccions d’aquestes obres.
Una sèrie de documentals a la sala 1 que mostrin la realitat del refugiats i asilats del món actual.
Dues taules rodones a la sala 1 per posar damunt la taula la tragèdia que viuen aquestes persones i la manca de compromís polític del govern central.
L’objectiu d’aquesta mostra és sensibilitzar a la gent de que aquestes persones que cerquen un lloc on viure són víctimes de la guerra, la fam o la intolerància, que no fa tants anys noltros també vam patir i que no sabem, si en algun moment de la història tornarem a viure. Els refugiats estan empressonats entre fronteres, sense mitjans per viure.
Els refugiats tenen dret a asil i el govern espanyol va agafar un compromís, del tot insuficient, i que a més a incomplert sense cap tipus de conseqüències més que pels mateixos que estan sense sostre ni vida.