CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Reserva Marina de l'Illa de l'Aire
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
AJUNTAMENT INFORMA
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Policia Local
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

COMUNICAT I ACLARACIÓ DE LA BATLESSA

COMUNICAT I ACLARACIÓ DE LA BATLESSA DE L'AJUNTAMENT DE SANT LLUÍS


Amb relació a l'allau de comentaris i crítiques rebudes arran de la publicació del Ban municipal referent a les cabres assilvestrades de la urbanització de s'Algar, es posa de manifest que l'Ajuntament té coneixement d'aquesta problemàtica fa més de dos anys; per part del veïnat ens comunicaren que hi havia una parella de cabres soltes, sembla ser que amollades per una persona sense identificar pel paratge s'Algar.

Amb el temps aquestes cabres es reprodueixen de manera incontrolada, arribant a dia d'avui a ser més de vint. Al llarg d'aquests darrers anys s'han rebut nombroses queixes per part de veïns de la zona per les molèsties que els ocasionen ja que entren als jardins particulars, destrossen els horts, els mascles es posen agressius, etc., amb el perill que això pot generar tant als infants com als adults. Un altre dels danys ocasionats, ha estat la desaparició del fonoll marí i de les tapareres de la zona.

Al llarg d'aquests anys, l'Ajuntament de Sant Lluís, s'ha posat en contacte amb nombroses associacions, així com amb particulars i pagesos. Cap de les persones ni associacions s'han volgut fer càrrec d'aquestes per raons diferents.

Finalment l'Ajuntament es posa en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear, que és l'ens competent en la matèria, per assabentar-lo d'aquesta problemàtica i poder dur a terme el control i disminuir la densitat de cabres assilvestrades. La conselleria fa un análisi de la situació i en remet un document a l'ajuntament amb les instruccions adients.

Tot i així l'Ajuntament decideix publicar un ban i donar-li el màxim de difussió per intentar evitar l'eliminació i possibilitar l'adopció d'aquests animals, d'acord amb les instruccions rebudes des de la Conselleria.

Sant Lluís, 7 d'abril de 2017