CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

Platges i cales

El litoral és un dels principals atractius per al turista que visita el municipi a qualsevol època de l’any, i especialment durant els mesos d’estiu en què la meteorologia realça la seva bellesa natural. La verietat dels paisatges costaners permet gaudir, en un lapse de breus minuts, des de la blanca i fina arena d’una platja verge fins a la visió d’uns penya-segats reflectint-se a les transparents aigües d’una cala.

Rafalet i Biniparratx, situades als extrems oposats del litoral, són les dues úniques cales que no han sofert el procés urbanitzador del turisme. Cala Rafalet és estreta, la mar discorre entre els impressionants penya-segats que ens condueixen, terra endins, cap a un esplèndid alzinar. Biniparratx, més espaiosa, amaga el misteri de les seves coves prehistòriques.
Les cales de Binissafúller i Biniancolla semblen haver-se quedat oblidades en el temps, amb les seves típiques casetes de pescadors en plena harmonia amb el paisatge. Cala Binibeca també ofereix amb generositat el gaudiment d’una àmplia platja, sense que la urbanització circumdant li hagi restat el seu atractiu, com tampoc ho ha fet amb les dues cales anteriors.
 
Punta Prima i Alcaufar foren les pioneres, en acollir, des dels anys 50 i 60, les famílies menorquines que fruïen de l’època estiuenca. Punta Prima, que ha conegut un major creixement del nucli primitiu. Alcaufar encara conserva l’encant especial de les seves casetes, plenament integrades en l’entorn, sense que amb el pas del temps hagi sofert importants transformacions que hagin alterat un conjunt arquitectònic de gran valor.
El poblat de pescadors de Binibeca Vell és un complex turístic construït a partir de les formes de l’arquitectura tradicional, d’una blancor immaculada, amb carrers molt estrets que li confereixen una estructura singular, apreciat fins i tot més enllà de les nostres fronteres.
S’Algar, que s’alça en terrenys costers de la finca de Rafalet, s’ha convertit en un prototipus de la urbanització turística, moderna i racional, amb nombrosos serveis i equipaments.