CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

Ruta etnológica
La plaça de la Pau és l’inici d’un interessant itinerari rural que, al llarg de gairebé 4 quilòmetres, ofereix al caminant diverses construccions tradicionals i elements d’indubtable valor etnològic.

A poc més de 100 metres de la rotonda ajardinada, trobam a la carretera de Binibeca a mà esquerra un vell camí rural sense asfaltar, conegut amb el nom de camí de na Coixa, que condueix cap a Torret. Una vegada al referit caseriu, bell exemple de les agrupacions de cases rurals que caracteritzen la zona de Sant Lluís, es pot visitar es Pujol, antic talaiot situat a les immediacions de la carretera d’Alcaufar. El seu cim va ser habilitat fa algunes dècades com a mirador, des d’on es divisa una excel·lent panoràmica de Sant Lluís i els seus voltants.
De tornada a l’interior del caseriu, ens trobam al marge esquerra del camí de sa Vigia, que ens condueix cap a una zona verda municipal a la urbanització de Binibeca Nou. Aquest camí rural, vorejat per l’omnipresent paret seca, descendeix en suau pendent cap a la mar. A prop de la zona verda municipal, es pot observar una era que té la particularitat que està excavada a la mateixa roca natural, a diferència de la majoria que estan construïdes amb pedres de marès.
 

A poca distància hi ha la talaia Grossa o talaia de Torret, una de les torres de vigilància costera més antigues de l’illa i que ja apareix documentada a finals del segle XVI. De planta circular, està construïda amb pedra i morter. Un altre element etnològic de gran interès és un antic forn de calç, emprat per a la producció de calç mitjançant la combustió de la pedra.

La ruta etnològica és una iniciativa municipal que es desenvolupa en el mar de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera. Aquest projecte contempla l’adequació, conservació i promoció dels elements naturals i arquitectònics, a través d’un itinerari que permet l’accés des del poble fins a la costa, allunyat de les carreteres habitualment utilitzades pels vehicles a motor.