CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Pla Territorial
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

Prehistòria

Binisafullet

El poblat talaiòtic de Binisafullet Nou, ubicat a un parell de kilòmetres en la carretera de Binisafúller, es el jaciment més espectacular del municipi. Fou habitat desde l'any 1500 a.C fins el segle II a.C. Presenta una Taula (monument religiòs en forma de T), un Talaiot( torre de vigilància i control del territori), diverses cases talaiòtiques, una sala hipòstila, dipòsits excavats en la roca i un tram de mur ciclópi en la zona nord del poblat.


Necrópolis

Durant molts anys, els restes estigueren cuberts per una abundant vegetació , que ocultava una auténtica sorpresa per a la arqueologia menorquina. Al 1988, després d'uns treballs de desforestació i aixecament de planimetría es descobriren intactas les dues pedres caigudes de la Taula. Dos anys mes tard, l'unica Taula coneguda en el municipi fou aixecada en la seva posció original.

Els antics habitants de l'illa enterraven als seus difunts en les coves excavades en els acantilats dels barrancs. Biniparratx presenta un grup d'11 coves artificials, datades entre els segles VI i V a.C. A Binisafuller hi ha altre necròpoli prehistòrica constituida per 15 coves artificials, de les que una d'elles es distingueix de les altres, al disposar d'un explèndit pilar central amb un ninxòl vertical centrat. A Cala Rafalet es troba la Cova des Trull, convertida en trull en els temps prehistòrics per a l'elaboració de l'oli.

Biniparratx petit

El poblat de Biniparratx Petit es caracteritza per un gran Talaiot i varies construccions.Una de les cases talaiótiques del poblat, ubicat en la zona sud de la pista de l'Aeroport de Menorca, fou excavada i traslladada el 1996 a la zona ajardinada del recint aeroportuari. La vivenda talaiótica fou abandonada en la segona mitat del segle I a.C.