CatalaCastella
altres idiomes (traduccions automàtiques)
Inici  |  Contactar  |  Informació  |  Cercar
   
LOGO
International email
   
Carpeta Ciutadana
Consultas,Quejas,sugerencias y felicitaciones
Avisa'ns dels desperfectes
Biblioteca
Arxiu Municipal
Mediambient
Colegio Publico
Molí de baix
Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics
DRETA
     

Geografía

iconaLocalització       iconaEntorn        Com arribar

entorn
 
Sant Lluís s'assenta en la regió geològica anomenada "Es Migjorn", on abunden les roques miocènicas o de "mares", pedra utlilitzada tradicionalment per a la construcció de les vivendes, sobretot abans de que arribaren a l'illa altres materials constructius.

L'aprofitament agrícola del sòl ha donat lloc a un paisatge summament humanitzat.Així, abunden els murs de pedres i les construccions utilitzades en l'explotació de les finques, com per exemple , les eres, pous, sínies, tanques, estables, etc.

El creixement econòmic del segle XVIII provocà una gran pressió agrícola, al llaurar noves zones de cultiu i augmentar la tala d'arbres, que , com a conseqüència provocà la regressió de la zona boscosa. Un dels aspectes paisatgístics més interessants son els nombrosos barrancs que originen una notable diversitat ambiental , degut a l'acció excavadora de les aigües corrents, els moviments tectònics i els canvis del nivell de la mar.
Exemples d'açò son els barrancs de Rafalet, Biniparratx, Binisafúller i Alcaufar, els dos darrers convertits en zona de cultiu des de fa pocs anys. El litoral també presenta nombrosos accidents geogràfics: cales, platges,caps i illots.

A destacar l'illa de l'Aire en la que al 1860 és construir un far en el costat oriental , amb 1400 m2 d'extensió, situada en el front de Punta Prima i poblada d'una interessant espècie endèmica de sargantana negra. .